Biała z drobiem w galarecie:)

0 (0 ocen)

Lubimy galaretki ,więc często je wykonuje pod różną postacią w zależności co znajdę w lodówce:)

Składniki:

  • 2 białe kiełbaski
    2 udka
    2 marchewki
    3 jajka
    żelatyna(na 2 litry)
    czosnek
    1 puszka mieszanki meksykańskiej
    1 rosołek drobiowy
    sól,pieprz,magii,liść laurowy,ziele angielskie.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Biała z drobiem w galarecie:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy wywar : marchew,udka rosołek wołowy ,sól, 2 ząbki czosnku,liść laurowy, 2 ziela angielskie.
    Białą kiełbasę ugotować.
    Jajka również gotujemy.
  • Galaretka 2. Wszystkie produkty wystudzić i obrać, następnie pokroić.
    Mięso pokroić i wcisnąć do niego 3 ząbki czosnku wymieszać.
  • 3. Do gotowego wywaru (musi go być 1,5 litra, jeżeli się wygotował należy dopełnić wodą) wsypujemy żelatynę energicznie mieszając, przyprawiamy magi i pieprzem, zostawiamy do wystudzenia.
  • Galaretka 4. Układamy na dnie biała kiełbaskę po środku możemy dać marchew i jajko na przemian lub według uznania na boki marchew.Już jak kto lubi tak układa:)
  • Galaretka 5. Następnie wykładamy warzywa meksykańskie,kiełbaskę na boki marchew i jajka.
  • Galaretka 6. Na samym końcu wykładamy mięso z czosnkiem. Zalewamy zimnym wywarem z żelatyną wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
  • Galaretka 7. Mój końcowy efekt wygląda tak Wasze mogą być inne.
    Życzę smacznego.:):)))))
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (183 ocen)

Kurczak w galarecie

4.49 (183 ocen)

Kurczak w galarecie

martaf doskonała przystawka:) 1 godz. 30 min

To może cię zainteresować