Biała w sosie chrzanowym

0 (0 ocen)

Smaczny, szybki i tani obiad

Składniki:

  • 3 łyżki masła
    2 łyżeczki mąki
    Pół szklanki mleka
    3 łyżki chrzanu
    Sól
    Pieprz
    Natka pietruszki
    Czosnek granulowany
    500 g białej kiełbasy
    2 świeże listki laurowe

Biała w sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kiełbasę umyć, ugotować, zdjąć skórę, pokroić w grubsze plasterki. Wywar zachować.

    Masło rozpuścić w garnuszku z grubym dnem. Dodać mąkę zasmażyć. Dodać szklankę wywaru i mleko, zamieszać dokładnie. Gotować na małym ogniu do zgęstnienia. Dodać chrzan, wymieszać.

    Dodać listki laurowe, czosnek granulowany, posiekaną natkę pietruszki, wymieszać.

    Dodać kiełbasę, wymieszać, zagotować.

    Podawać jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy