Expresowa surówka z białej rzodkiewki z dodatkiem aromatycznego kminu rzymskiego. Pikantna i charakterna - w sam raz jako dodatek do obiadu, zwłaszcza w sytuacji „na ostatnią chwilę”.
15 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
400 g białej rzodkiewki
100 g obranej białej cebuli
1 łyżka majonezu
1 łyżka musztardy
1 łyżeczka całych nasion kminu rzymskiego (kuminu)
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz biały mielony do smaku
Biała rzodkiewka z kminem rzymskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kumin uprażyć w suchym rondelku, a następnie utrzeć w moździerzu.
Rzodkiewkę pokroić na ćwierćplastry, cebulę posiekać - warzywa przełożyć do miski. Wsypać kumin oraz przyprawy do smaku. Do składników dołożyć majonez i musztardę, po czym całość dokładnie wymieszać.
Komentarze