biała Pavlova....

4.5 (196 ocen)

UWAGA uzależnia ;)!!!!mmmm....pyszna z filiżanką czarnej gorzkiej kawy. Z wierzchu chrupiąca, miękka w środku no i ten smak bitej śmietany

Składniki:

  • 6 białek
    300g miałkiego cukru
    1 łyżeczka mąki kukurydzianej ew. ziemniaczanej
    1 łyżeczka białego octu winnego (vinegar)


    500ml śmietany 30%
    owoce
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Beza

Biała pavlova.... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. zimne białka ubić na sztywno - pod koniec dodawać po łyżce cukru, łyżeczkę mąki kukurydzianej i łyżeczkę białego octu winnego.
  • 2. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia uformować mały okrąg. Wstawić do nagrzanego do 180st piekarnika i po 5 min przykręcić temperaturę do 150-140st. Piec 1,5 godziny.
  • 3. Studzić w uchylonym piekarniku.
  • 4. Wystudzoną bezę położyć na paterze i wyłożyć na nią 500 ml ubitej na sztywno bitej śmietany (bez cukru)
  • 5. Udekorować sezonowymi owocami....
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować