Biała papryka nadziewana bryndzą i tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Sezonowa papryka nadziewana bryndzą i tuńczykiem. Podana na ostro stanowi prosty sposób na pyszny obiad lub kolację. Ja podałam ją z hummusem z bobu, ale można wykorzystać inny ulubiony sos lub dip.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 białe papryki
    120 g bryndzy
    puszka dobrej jakości tuńczyka w kawałkach
    jajko
    papryczki jalapeño
    dymka
    sól i pieprz
    oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Biała papryka nadziewana bryndzą i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.

    Papryki myjemy, obieramy, przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne.

    Układamy w naczyniu żaroodpornym i skrapiamy oliwą.

    Bryndzę mieszamy z odsączonym tuńczykiem i roztrzepanym jajkiem.

    Doprawiamy solą i pieprzem.

    Przekrojone na pół papryki nadziewamy farszem.

    Na wierzchu układamy plasterki papryczki jalapeño oraz dymke pokrojoną w piórka.

    Całość pieczemy około 20 minut.

    Danie jest gotowe, gdy papryka zmięknie (ale pozostanie jędrna).

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bryndza Papryka Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować