Biała nutella z migdałami

4.5 (149 ocen)

  • 10 min

Krem z białej czekolady do ciasta, do bagietki i nie tylko

  • 10 min

Składniki:

  • 2 tabliczki białej czekolady Milka ( takiej użyłam)
    50 mililitrów śmietanki kremówki w pokojowej temperaturze
    50 ml mleka skondensowanego niesłodzonego w pokojowej temperaturze
    migdały w słupkach lub płatki
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biała nutella z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę pokruszyć i roztopić w kąpieli wodnej. Zestawić. Cienką stróżką wlewać śmietankę i mleko energicznie mieszając. Na koniec dodać migdały i przelać do słoika. Wykorzystać do tygodnia czasu.

Porady

można użyć skórkę z pomarańczy, migdały, rodzynki, mak. Ja będę nią przekładała ciasto marchewkowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować