Biała Nutella - bezglutenowe smarowidło czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wielu z nas lubi Nutellę. Ja z kolei przepadam za białym kremem. Gdy kupowałam kremy dwukolorowe to zawsze wyjadałam tę białą część :) Aż w końcu wpadłam na pomysł, aby samej przygotować to smarowidło. Wystarczą trzy składniki. Tak tylko 3! Biała czekolada, taka lepszej jakości, miękkie masło i mleko skondensowane. Wszystko mieszamy i efekt jest przepyszny. Kremowe smarowidło to coś co zbyt długo nie poleży w lodówce. Trzeba się spieszyć bo szybko znika :) Najlepiej smakuje z domowymi maślanymi rogalikami, a także z bułeczkami żytnimi i drożdżowym chlebkiem.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g białej czekolady
    80 g masła miękkiego
    1/4 szklanki mleka skondensowanego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Biała nutella - bezglutenowe smarowidło czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białą czekoladę dzielimy na kostki, wkładamy do miski i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
    Gdy czekolada będzie rozpuszczona, ściągamy garnuszek z palnika, dodajemy miękkie masło i mieszamy.
    Do wymieszanej masy dodajemy mleko skondensowane i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
    Gotowy ciepły krem przelewamy do słoiczka. Zajadami nawet na ciepło :)

Porady

Uwaga! Szybko znika. Łapcie łyżeczki :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nutella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować