Biała kiełbaska z pikantną glazurą

0 (0 ocen)

Smaczna odmiana:)

Składniki:

  • Składniki:
    8 małych białych parzonych kiełbasek,
    2 cebule,
    3 łyżki marynowanych zielonych olwiek drylowanych,
    suszony tymianek,
    papryka marynowana z serem solankowym,
    cynamon.

    Glazura:
    1/2 szkl. super pikantnego ketchupu,
    2 łyżki miodu,
    3 ząbki czosnku w oleju włoskim,
    łyżeczka mielonego imbiru,
    łyżeczka słodkiej papryki,
    1/2 łyżeczki ostrej papryki,
    sól, pieprz.

Biała kiełbaska z pikantną glazurą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki glazury wymieszać w miseczce, dodać posiekany czosnek.
  • 2. Kiełbaski posmarować glazurą, nakłuć w kilku miejscach patyczkami do szaszłyków. Ułożyć je obok siebie na kształt koła i spiąć patyczkami. W oliwki włożyć po kawałku papryczki z serem. Powciskać je pomiędzy kiełbaski. Ułożyć na folii aluminiowej lub tacce do grillowania.
  • 3. Cebule obrać, pokroić w plastry, oprószyć cynamonem i ułożyć naokoło kiełbasek. Piec ok. 20-25 min w piekarniku w temp. 220st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy