Biała kiełbaska otulona boczkiem z chrzanowym puree

0 (0 ocen)

  • 45 min

Jeśli pojawia się takie danie w moim domu , to znaczy , że .....wiosna tuż, tuż.

  • 45 min

Składniki:

  • ok 500 g białej kiełbasy
    200 g wędzonego boczku
    olej rzepakowy do smażenia

    1 kg ziemniaków
    2 łyżki chrzanu
    2 łyżki masła
    1/2 szklanki śmietany 18 %
    pieprz młotkowany z kolendrą
    sól do smaku

Biała kiełbaska otulona boczkiem z chrzanowym puree - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaski ugotować i owinąć plasterkami boczku ( 2 plasterki na jedną kiełbaskę ). Jeśli jest taka potrzeba użyć wykałaczek.
    Kiełbaski w boczku obsmażyć na oleju rzepakowym.
    Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie .
    Dokładnie ziemniaki rozgnieść i dodać masło, chrzan i śmietanę. Wymieszać.
    Z takim puree podawać kiełbaski.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy