Biała kiełbasa zapiekana z porem

5 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Biała kiełbaska ma wyjątkowy smak. Doskonale komponuje się z porem i stąd moja zapiekanka. Delikatny smak chrzanu. Kawałki chrupiących grzanek. To jest to.

  • 50 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g białej kiełbasy ( 4 szt )
    3 kromki białego chleba
    duży por
    6 łyżek majonezu
    łyżka chrzanu ( u mnie Krakus )
    sól
    pieprz czarny świeżo mielony
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Majonez Grzanki

Biała kiełbasa zapiekana z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biała kiełbasa zapiekana z porem 1. Białą kiełbasę ugotować. Około 20 minut parzyć na wolnym ogniu. Każdą kiełbaskę pokroić na 4 części.
    Kromki chleba pokroić w kostkę i opiec na suchej patelni.
    Pora, białą część, pokroić w półplasterki i przelać na sicie najpierw gorącą a następnie zimną wodą. Osączyć na sicie.
    Majonez wymieszać z chrzanem.
    W naczyniu żaroodpornym ułożyć pokrojone białe kiełbaski. A między kawałkami kiełbasy ułożyć grzanki. Na wierzchu ułożyć pokrojonego pora. Oprószyć delikatnie solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
    Posmarować majonezem z chrzanem.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-25 min.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Biała kiełbasa Chrzan Por

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować