Biała kiełbasa zapiekana w piwie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Propozycja na szybki obiad bez "trzymanki" ;) Smacznie, prosto, treściwie

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 600 g białej kiełbasy
    500 ml jasnego piwa
    2 duże cebule
    1 łyżeczka masła klarowanego
    1 łyżeczka cukru
    2 liście laurowe
    4 ziarna ziela angielskiego

Biała kiełbasa zapiekana w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę układamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy piwem, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.

    Cebule siekamy, szklimy na maśle z dodatkiem cukru, dodajemy do kiełbasy.

    Całość zapiekamy 60 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy