BIAŁA KIEŁBASA Z RĘKAWA Z PAPRYKĄ I JABŁKIEM

4.51 (188 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Bardzo smaczna pieczona kiełbasa.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • - 4 sztuki białej surowej kiełbasy
    - 2 średnie cebule
    - 1 łyżeczka majeranku
    - 1 łyżeczka vegety
    - 1/2 łyżeczki cukru
    - 1/2 czerwonej papryki
    - 1/2 pomarańczowej papryki
    - 1 średnie jabłko
    - 2 łyżki oleju czosnkowego
Wystaw ocenę:

4.51 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Biała kiełbasa z rękawa z papryką i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biała kiełbasa z rękawa 1. Papryki umyć usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
    Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Jabłko ubrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w grube plasterki. Papryki, cebulę i jabłko wymieszać z przyprawami i olejem czosnkowym. Rozłożyć w rękawie.
    Kiełbasę nakłuć wykałaczką i ułożyć na warzywach w rękawie.
  • 2. Piec w temperaturze 180 stopni 40 - 50 minut (do miękkości i sprawdzam, przebijając rękaw patyczkiem do szaszłyków).
    Jak kiełbasa będzie miękka, rozcięć górę rękawa na krzyż i odsłonić kiełbasę, że by się przyrumieniła skórka.
  • Biała kiełbasa z rękawa 3. Podawać z ziemniakami i surówką jako danie obiadowe, lub z pieczywem jako gorącą kolację.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Biała kiełbasa zapiekana z papryką

To może cię zainteresować