Biała kiełbasa z cydrem i cebulą

0 (0 ocen)

  • 15 min

Cydr wnosi do tego dania nutkę orzeźwienia i przełamuje delikatny smak białej kiełbasy.

  • 15 min

Składniki:

  • - 6 surowych białych kiełbasek
    - 2 duże cebule
    -250 ml cydru (najlepiej lubelskiego)
    - 1 łyżeczka suszonego majeranku (lub kilka gałązek świeżego)
    - ½ łyżeczki słodkiej papryki
    - szczypta ostrej papryki
    - pieprz (sporo)
    - sól do smaku
    - olej do smażenia

Biała kiełbasa z cydrem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić kiełbaski, zrumienić. Dodać cebulę pokrojoną w krążki. Przyprawić solą i pieprzem. Dusić, aż cebula zmięknie. Wlać cydr, dodać resztę przypraw. Odparować (potrawa powinna lekko zgęstnieć). Podawać z pieczywem.

Komentarze

Podobne przepisy