BIAŁA KIEŁBASA Z CEBULĄ I JABŁKAMI

0 (0 ocen)

  • 45 min

Smakuje ciekawie, mamy więc inny smak tak znanego dania, nie tylko świątecznego

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg białej kiełbasy u mnie wieprzowo- cielęca
    2 jabłka
    2 cebule
    2 liście laurowe
    3 ziarna ziela ang
    1,5 litra bulionu warzywnego
    gałązki świeżego rozmarynu
    majeranek

Biała kiełbasa z cebulą i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białą kiełbasę wrzucamy do wrzącego bulionu, dokładamy też ziele ang
    , liśc laurowy i 2 łyżki majeranku. Gotujemy na wolnym ogniu 15 minut. W
    czasie gotowania cebulę kroimy w piórka, jabłka kroimy na ćwiartki. Na
    rozgrzanym oleju szklimy cebulę, dorzucamy ćwiartki jabłek, posypujemy
    obficie majerankiem. Ugotowaną kiełbasę przekładamy do naczynia
    żaroodpornego , obkładamy jabłkami i cebulką, zapiekamy ok 10 minut, po
    tym czasie dokładamy świeży rozmaryn, zapiekamy jeszcze 5 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy