Super propozycja na smaczne, szybkie ciepłe danie idealne na różne okazje i przyjęcia.
20 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
4 białe kiełbasy
4 cebule
200 ml śmietany
2 łyżki chrzanu
2 łyżki musztardy francuskiej
Sól pieprz do smaku
Majeranek
3 liście laurowe
Po 3 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego
3 ząbki czosnku
Olej do smażenia
Biała kiełbasa w sosie smietanowo - musztardowo-chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biała kiełbasa parzymy w gorącej wodzie około 20 minut, dodajemy czosnek, 1 łyżkę majeranku, ziele angielskie, pieprz i liście laurowe.
Wyjmujemy i osuszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, białą kiełbasę nacinamy z obu stron i podsmażamy na oleju na złoty kolor, następnie zdejmujemy z patelni.
Na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w paski cebulę.
Do podsmażonej cebuli dodajemy śmietanę, chrzan, musztardę francuską, doprawiamy solą i pieprzem i majerankiem.
Wszystko razem podsmażamy, dodajemy białą kiełbasę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Kiełbasę podajemy na ciepło z ulubionym pieczywem.
Komentarze