Biała kiełbasa w sosie smietanowo - musztardowo-chrzanowym

3 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Super propozycja na smaczne, szybkie ciepłe danie idealne na różne okazje i przyjęcia.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 białe kiełbasy
    4 cebule
    200 ml śmietany
    2 łyżki chrzanu
    2 łyżki musztardy francuskiej
    Sól pieprz do smaku
    Majeranek
    3 liście laurowe
    Po 3 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego
    3 ząbki czosnku
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Biała kiełbasa w sosie smietanowo - musztardowo-chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biała kiełbasa parzymy w gorącej wodzie około 20 minut, dodajemy czosnek, 1 łyżkę majeranku, ziele angielskie, pieprz i liście laurowe.
    Wyjmujemy i osuszamy.
    Na patelni rozgrzewamy olej, białą kiełbasę nacinamy z obu stron i podsmażamy na oleju na złoty kolor, następnie zdejmujemy z patelni.
    Na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w paski cebulę.
    Do podsmażonej cebuli dodajemy śmietanę, chrzan, musztardę francuską, doprawiamy solą i pieprzem i majerankiem.
    Wszystko razem podsmażamy, dodajemy białą kiełbasę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
    Kiełbasę podajemy na ciepło z ulubionym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować