BIAŁA KIEŁBASA W PIWIE

5 (187 ocen)

  • 1 godz. 15 min

CAŁA RODZINA UWIELBIA TĄ KIEŁBASKĘ

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 3 DUŻE CEBULE
    7 BIAŁYCH KIEŁBASEK
    0,5L JASNEGO PIWA
    MAJERANEK, SÓL, PIEPRZ, SŁODKA PAPRYKA
    2 LIŚCIE LAUROWE, 3 ZIARENKA ZIELA ANGIELSKIEGO
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Biała kiełbasa w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. NACZYNIE ŻAROODPORNE SMARUJEMY OLEJEM. CEBULE KROIMY W PIÓRA I UKŁADAMY NA DNIE NACZYNIA. CEBULĘ DOŚĆ OBFICIE POSYPUJEMY MAJERANKIEM, SOLĄ I PIEPRZEM DO SMAKU. NA CEBULI UKŁADAMY KIEŁBASKI I POSYPUJEMY JE SŁODKĄ PAPRYKĄ. DOKŁADAMY LIŚCIE LAUROWE I ZIELE ANGIELSKIE. DELIKATNIE WLEWAMY PIWO TAK ABY KIEŁBASKA BYŁA W NIM LEKKO ZANURZONA. ZAPIEKAMY W PIEKARNIKU OK 50MIN TEMP. 200. W POŁOWIE ZAPIEKANIA OBRACAMY KIEŁBASKĘ ABY ZARUMIENIŁA SIĘ Z OBYDWU STRON.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować