Biała kiełbasa w musztardowej glazurze

0 (0 ocen)

  • 40 min

Delikatnie i smacznie z piwną nutką

  • 40 min

Składniki:

  • * 5 białych parzonych kiełbasek
    * 1.5 łyżki musztardy sarepskiej
    * 1 łyżka miodu prawdziwego
    * 4 gałązki świeżego rozmarynu
    * szczypta pieprzu czarnego z młynka
    * 1 szklanka jasnego piwa

Biała kiełbasa w musztardowej glazurze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Musztardę przekładamy do małej miseczki,dodajemy miód oraz szczyptę pieprzu czarnego i ucieramy dokładnie łyżką aby składniki się połączyły.Tak przygotowaną glazurą smarujemy białe kiełbaski z każdej strony i układamy w naczyniu,obkładamy świeżymi gałązkami rozmarynu i zostawiamy w lodówce na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie układamy kiełbaski na aluminiowej tacce i grillujemy tak aby ładnie przyrumieniły się z każdej strony .W czasie pieczenia polewać je piwem a rozmaryn z marynaty wrzucić na żar dzięki temu kiełbaski będą miały wspaniały aromat.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy