Biała kiełbasa w glazurze

4.5 (198 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

pokochałam pierś w miodowej marynacie, postanowiłam więc zrobić białą kiełbasę w miodowej glazurze ;)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kiełbasa biała: 4 sztuki
    - miód: 2 łyżki
    - musztarda zwykła: 1 łyżka
    - czosnek: 2 ząbki
    - sok z cytyrny: 1 łyżeczka
    - sól, pieprz: 1 opakowanie
    - olej rzepakowy: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Biała kiełbasa w glazurze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Surową białą należy najpierw parzyć we wrzątku przez 5min.
  • 2. W naczynku mieszamy olej, miód, sok z cytryny i musztardę.
    Czosnek obieramy, wyciskamy przez praskę i dodajemy do glazury.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
  • biała w gazurze 3. Kiełbasę nacinamy i smarujemy glazurą. Zazwyczaj przygotowuje mięso rano albo w południe więc w tej marynacie stoi parę godzin w lodówce.
  • biała w glazurze 4. Jak w grillu nie będzie już ognia tylko żar, wrzucamy białą i grillujemy do uzyskania ładnych kolorków (ok 5-10min z każdej strony), polewając ją pozostałą glazurą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować