Biała kiełbasa w czerwonym winie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tradycyjna biała, ale w niespotykanej odsłonie.

Składniki:

  • ● 1 kg surowej białej kiełbasy
    ● 2 łyżki oliwy
    ● 3 gałązki rozmarynu lub tymianku
    ● 375 ml wytrawnego czerwonego wina
    ● 1 szkl. czarnych oliwek

Biała kiełbasa w czerwonym winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę myjemy, dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie.
  • 2. Wlewamy wino. Gotujemy ok. 30 minut na małym ogniu.
  • 3. Zioła myjemy i osuszamy.
    Razem z oliwkami wkładamy do kiełbasy. Gotujemy jeszcze 5 minut.

Porady

RADY A. Grummicha Podajemy na gorąco. Smakuje z ciemnym pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2012

Komentarze

Podobne przepisy