Tak przygotowana kiełbaska, zwabi bardzo szybko, swym aromatem domowników do jej skosztowania. Majeranek, cebula, jabłka zawsze do siebie pasowały, tym razem dodały wdzięku temu daniu, które uświetni świąteczne śniadanie.
60 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
4 surowe , białe kiełbaski-ok. 400 g.
1 dorodne jabłko
1 spora cebula
1 łyżka majeranku
sól i pieprz do smaku
1/2 szklanki cydru jabłkowego
2 łyżki masła
1 łyżka miodu
Dodatkowo:
naczynie do pieczenia
Biała kiełbasa pieczona z jabłkiem i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na maśle szklę pokrojoną w pół plasterki cebulę, lekko solę, dodaję pokrojone jabłko- bez gniazd nasiennych , miód, majeranek, pieprz, podsmażam, delikatnie mieszam, dosłownie 2-3 minuty. W naczyniu do pieczenia układam kiełbasę, nakuwam w kilku miejscach , podlewam cydrem, dodaje jabłka z cebulką. Piekę ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Komentarze