Biała kiełbasa pieczona z jabłkiem i cebulką

4.5 (167 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowana kiełbaska, zwabi bardzo szybko, swym aromatem domowników do jej skosztowania. Majeranek, cebula, jabłka zawsze do siebie pasowały, tym razem dodały wdzięku temu daniu, które uświetni świąteczne śniadanie.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 surowe , białe kiełbaski-ok. 400 g.
    1 dorodne jabłko
    1 spora cebula
    1 łyżka majeranku
    sól i pieprz do smaku
    1/2 szklanki cydru jabłkowego
    2 łyżki masła
    1 łyżka miodu
    Dodatkowo:
    naczynie do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Biała kiełbasa pieczona z jabłkiem i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biała kiełbasa pieczona z jabłkiem i cebulką 1. Na maśle szklę pokrojoną w pół plasterki cebulę, lekko solę, dodaję pokrojone jabłko- bez gniazd nasiennych , miód, majeranek, pieprz, podsmażam, delikatnie mieszam, dosłownie 2-3 minuty. W naczyniu do pieczenia układam kiełbasę, nakuwam w kilku miejscach , podlewam cydrem, dodaje jabłka z cebulką. Piekę ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jabłka Kiełbasa Majeranek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować