Biała kiełbasa pieczona w piwie z miodem i pieczarkami

4.5 (184 ocen)

  • 60 min

Biała kiełbasa pieczona w piwie z miodem i pieczarkami

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki

    biała kiełbasa surowa 1 kg
    piwo jasne 150 ml
    musztarda delikatesowa 3- 4 łyżki
    miód płynny 2 łyżki
    cebula 2
    olej do smażenia
    pieczarki 500 g
    sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Biała kiełbasa pieczona w piwie z miodem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:

    W garnku gotuję wodę, nie doprowadzam do wrzenia. Wkładam kiełbasę i gotuję na małym ogniu 10-15 minut. W naczyniu żaroodpornym mieszam piwo, miód i musztardę. Kiełbasę nakłuwam wykałaczką w kilku miejscach, wykładam do naczynia tak, aby była pokryta zalewą. Kiełbasę piekę przez 30-45 minut w wcześniej nagrzanym piekarniku do temperatury 200 °C, obracając kiełbaski co jakiś czas. Cebulę, pieczarki obieram i kroję w kostkę lub piórka. Na patelni rozgrzewam oliwę i podsmażam cebulę aż będzie szklista. Następnie dodaję pieczarki całość podsmażam do miękkości, doprawiam. Pieczarki z cebulą dodaję do kiełbasy 10-15 minut przed końcem pieczenia.

    Smacznego,
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować