Pyszna kiełbasa, której nie może zabraknąć na wielkanocnym stole.
2 godz.
Składniki:
6 białych sparzonych kiełbas,
3-4 cebule,
2-3 ząbki czosnku,
łyżka oleju,
pół łyżki wody,
pieprz,
sól,
majeranek,
dodatkowo można użyć, np, czerwonej papryki itp.
Biała kiełbasa pieczona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę kroimy w piórka i lekko solimy. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy olejem i wodą. Wykładamy cebulę oraz kiełbasę, pieprzymy, posypujemy majerankiem. Między kiełbaski wkładamy obrane i podziel one np. na 4 ząbki czosnku. Przykrywamy naczynie i pieczemy w 180 st. C. Po około 30 min zdejmujemy pokrywkę całość delikatnie mieszamy i pieczemy do zarumienienia.
Komentarze