Biała kiełbasa pieczona

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszna kiełbasa, której nie może zabraknąć na wielkanocnym stole.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 6 białych sparzonych kiełbas,
    3-4 cebule,
    2-3 ząbki czosnku,
    łyżka oleju,
    pół łyżki wody,
    pieprz,
    sól,
    majeranek,
    dodatkowo można użyć, np, czerwonej papryki itp.

Biała kiełbasa pieczona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w piórka i lekko solimy. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy olejem i wodą. Wykładamy cebulę oraz kiełbasę, pieprzymy, posypujemy majerankiem. Między kiełbaski wkładamy obrane i podziel one np. na 4 ząbki czosnku. Przykrywamy naczynie i pieczemy w 180 st. C. Po około 30 min zdejmujemy pokrywkę całość delikatnie mieszamy i pieczemy do zarumienienia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy