6 białych sparzonych kiełbas,
3-4 cebule,
2-3 ząbki czosnku,
łyżka oleju,
pół łyżki wody,
pieprz,
sól,
majeranek,
dodatkowo można użyć, np, czerwonej papryki itp.
Sposób przygotowania przepisu:
Biała kiełbasa pieczona
1.
Cebulę kroimy w piórka i lekko solimy. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy olejem i wodą. Wykładamy cebulę oraz kiełbasę, pieprzymy, posypujemy majerankiem. Między kiełbaski wkładamy obrane i podziel one np. na 4 ząbki czosnku. Przykrywamy naczynie i pieczemy w 180 st. C. Po około 30 min zdejmujemy pokrywkę całość delikatnie mieszamy i pieczemy do zarumienienia.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze