Biała kiełbasa na warstwie z żurawiną, jabłkami i czerwoną cebulą.

  • wyświetlono: 3397 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Smaczna i prosta w przygotowaniu przystawka

przytulanka
  • 45min

Składniki

1 kg białej kiełbasy, 3 jabłka, czerwona cebula, 5 dag żurawiny, 2 łyżki musztardy, 2 łyżki żurawiny z jabłkiem-konfitura, listki sałaty do dekoracji.

Sposób przygotowania przepisu:

Biała kiełbasa na warstwie z żurawiną, jabłkami i czerwoną cebulą.

  • Składniki1. 1. Kiełbasę delikatnie trzeba ponakłuwać, żeby nie popękała., włóż do garnka, zalej zimną wodą i zagotuj. Gotuj 15 minut na wolnym ogniu.. Wyjmij i przestudź.
    2. 3 jabłka pokrój w kostkę, wymieszaj z pokrojoną w kostkę czerwoną cebulą, 5 dag żurawiny, 2 łyżkami musztardy i 2 łyżkami konfitury żurawiny z jabłkiem.
    3. Wysmaruj blachę tłuszczem , wyłóż wymieszane jabłka z pozostałymi składnikami.
    3. Kiełbasę wyłóż na warstwę z jabłkami i żurawiną.
    4. Piecz w temperaturze 200 stopni około 15minut, , wyjmij i przewróć na drugą stronę i piecz 15 minut.
    5. Gotową potrawę udekoruj listkami sałaty.

Porady

Czas pieczenia zależy od piekarnika.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

biała kiełbasamama_mnie_nauczylaŻurawinajabłkaczerwona cebulakonkurs_żurawinakonfitura z żurawiny z jabłkiem

Komentarze

Podobne przepisy

Chutney z czerwonej cebuli

Dodane przez: 2milutka

Chutney z czerwonej cebuli

Doskonały dodatek do pieczonych...

Tartaletki z czerwoną cebulą

Dodane przez: Kloruś

Tartaletki z czerwoną cebulą

Małe, niezobowiązujące tartaletki...

biała kiełbasa

Dodane przez: JoannaB86

Biała kiełbasa z gotowanym jajkiem i ćwikłą

Pomysł na danie na wielkanocny...

czerwona cebula z ziemniakami i fetą

Dodane przez: joanna74

Czerwona cebula z ziemniakami i fetą

lekka i aromatyczna przekąska z...

image-0r5b04f

Dodane przez: Jagodziana Coffee

Śledzie z dodatkiem goździków i czerwonej...

Śledzie w smacznej odsłonie. Idealne...

Śledzie w oleju lnianym z czosnkiem i czerwoną cebulą

Dodane przez: bienpyt

Śledzie w oleju lnianym z czosnkiem i czerwoną...

W mojej rodzinie mama była mistrzynią...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE