Biała kiełbasa a la frikase

0 (0 ocen)

  • 25 min

...

  • 25 min

Składniki:

  • 4 białe kiełbasy surowe
    3 ziarenka ziela angielskiego
    2 cebule
    1 liść laurowy
    1 garść rodzynek
    skórka starta z 1 cytryny
    3 żółtka
    1 szklanka kremówki
    1 gałka muszkatołowa starta
    sól ,pieprz

Biała kiełbasa a la frikase - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na małym ogniu ugotować kiełbasy z pokrojoną w kostkę cebulą ,zielem i liściem. Gdy kiełbasa będzie gotowa ,wyjąć ją. Usunąć z wywaru ziele i liść. Do wywaru dodać rodzynki i skórkę z cytryny. Gotować kilka minut. W tym czasie roztrzepać żółtka ze śmietaną ,dodać do wywaru ,energicznie mieszając. Doprawić gałką muszkatołową i pieprzem. Posolić ,jeśli potrzeba. Dodać kiełbasy i podgrzać. Podawać z ryżem lub pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy