Biała kapusta z burakami

4.37 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 3 godz.
  • Dla 10 osób

Przepis dostałam od mamy mojego męża i już z nami zostanie gdyż ta sałatka nam bardzo zasmakowała :)

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1 kg buraków
    1 kg białej kapusty
    2 średnie cebule
    Zalewa:
    0,5 szklanki octu
    1,5 szklanki wody
    1 łyżka soli
    1 szklanka cukru
Wystaw ocenę:

4.37 (171 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory

Biała kapusta z burakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki myjemy i gotujemy w skórce, obieramy dopiero po ugotowaniu. Następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy do dużej miski. Białą kapustę cienko siekamy i dodajemy do buraków. Cebulę kroimy w drobną kostkę i mieszamy z burakami i kapustą. Składniki zalewy zagotowujemy, wlewamy do warzyw i całość mieszamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 2 godziny. Po tym czasie wkładamy do czystych słoików, zalewamy pozostałą zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 15-20 minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Kapusta Marynata Sałata Zalewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować