Biała kapusta w słoikach

4.44 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam męża i dwójkę dzieci, które studiują w Białymstoku. Interesuje mnie gotowanie i wszystko, co wiąże się z kuchnią. Pracuję w szkolnej kuchni, więc moje życie zawodowe jest związane z kulinariami.

Składniki:

  • ● 2 kg białej kapusty
    ● 2 marchewki
    ● 2 czerwone papryki
    ● główka czosnku
    ● 1/2 szkl. oleju.
    Zalewa: 1,5 szkl. wody
    ● 1 szkl. cukru
    ● 3/4 szkl. octu
    ● 2 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.44 (147 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Biała kapusta w słoikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biała kapusta w słoikach 1. Kapustę myjemy, usuwamy
    wierzchnie liście. Główki kapusty
    szatkujemy. Czosnek obieramy
    i drobno siekamy.
  • Biała kapusta w słoikach 2. Marchewki obieramy, myjemy
    i ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Papryki myjemy, osuszamy,
    usuwamy gniazda nasienne,
    a miąższ kroimy w paseczki. Wszystkie warzywa
    starannie ze sobą mieszamy.
  • Biała kapusta w słoikach 3. Z podanych składników gotujemy
    zalewę. Gorącą zalewamy
    warzywa i odstawiamy na
    noc. Rano dodajemy olej i ponownie
    dokładnie mieszamy.
    Wkładamy do słoików (nie pasteryzujemy).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta biała

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować