Biała kapusta na ciepło

4.5 (169 ocen)

  • 60 min

Kapusta powstała przy udziale wskazówek mojego męża

  • 60 min

Składniki:

  • pół główki średniej kapusty
    50g margaryny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Biała kapusta na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0xbi6du 1. Kapustę poszatkować, zalać 300ml wody. Do garnka włożyć margarynę, 1,5 łyżeczki soli i pół łyżeczki pieprzu. Trzymać na ogniu tak długo, aż wyparuje cała woda. W razie konieczności doprawić. Pamiętać o częstym mieszaniu, gdy już większość wody odparuje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować