Biszkopt
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
5 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szkl. oleju
2 łyżeczki kakao
Masa
1/2 l śmietanki 18%
2 śnieżki
2 galaretki cytrynowe
250 g sera białego
posypka kolorowa do dekoracji
Sposób przygotowania przepisu:
Ciasto biała dama na ciemnym biszkopcie
1.
Białka ubijamy na sztywno,dodajemy cukier i żółtka,delikatnie mieszając dodajemy olej,mąkę,kakao i proszek do pieczenia.Ciasto wylewamy na blaszkę (40 x 27) i pieczemy 40 minut.Studzimy,kroimy na 2 placki.
Masa
Śnieżki ubijamy ze śmietanką,dodajemy zmielony biały ser,tężejącą galaretkę
(rozpuszczoną w szklance wody) i mieszamy na gładką masę.Ciasto przekładamy masą (zostawiamy 1/3 masy aby posmarować wierzch ciasta)Ciasto dekorujemy.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze