0,5 l śmietanki kremówki
puszka brzoskwiń
żelatyna ( na 1l wody)
0,5kg twarogu ( 3 razy zmielonego)
17 łyżek cukru
2 budynie waniliowe
1 kostka margaryny lub masła
0,5 kostki masła
15dag wiórek kokosowych
0,75l mleka
herbatniki lub biszkopty ( lub biszkopt )
biszkopt :
3 jajka
3 łyżki mąki
3 łyżki cukru
Szczypta proszku do pieczenia
Sposób przygotowania przepisu:
Ciasto Biała dama
1.
Biszkopt: białka ubijamy na sztywno,do ubitych dodajemy 3 łyżki cukru gdy cukier się rozpuści dodajemy po jednym żóĺtku. Do puszystej masy dokładamy mąkę oraz proszek ,wymieszac.Pieczemy ok 15 minut .Musimy upiec 2 takie biszkopty.
Masa serowa : kremówkę ubić na sztywno , dodać 8 łyżek cukru. Następnie dodać twaróg i żelatynę ostudzoną ( 3-4 łyżki rozp. w 1/2 szkl. wody ) wymieszać lub zmiksować całość i na koniec dodać pokrojone w kostkę owoce.
Masa budyniowa : ugotować budynie w 0,75l mleka z 8 łyż. cukru. Ostudzić, następnie utrzeć z margaryną
Posypka kokosowa : na patelni rozpuszczamy 1/2 kostki masła , dodajemy 1łyż. cukru i wiórki kokosowe , przyrumieniamy .
Biszkopt - masa serowa -biszkopty - masa budyniowa - biszkopt -posypka
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze