1.Pieczemy jasny biszkopt z 8 jajek. Po ostygnieciu przekroić go na pół.
2.Masa serowa:
Kremówke ubić na sztywno, dodać 8 łyżek cukru. Następnie dodać twaróg oraz żelatyne ostudzona (rozpuszczamy ok.3-4 łyzki w pół szkl. wody), wymieszać lub zmiksować całość, tak aby składniki dokładnie sie z soba połaczyły i pod koniec dodać pokrojone na kawałki brzoskwinie.
3.Masa budyniowa:
ugotowac budynie w 0,75l mleka z 8 łyzkami cukru. Ostudzić, następnie utzreć z kostka margaryny (ucieramy najpierw margarynę i stopniowo dodajemy budyń)
4.Posypka kokosowa:
na patelni rozpuszczamy pół kostki masła i dodajemy 1 łyzke cukru i wiórki kokosowe, przyrumieniamy. Kiedy ostygna ( nie moga byc ciepłe ponieważ rozpuszcza masę budyniową posypujemy nimi ciasto.
5.Kolejność układania:
Biszkopt- masa serowa-biszkopt-masa budyniowa-posypka kokosowa
Komentarze