Biała czekolada do picia

5 (3 ocen)

czekolada wyśmienicie smakuje podana na ciepło z dodatkiem bitej śmietany

Składniki:

  • 1 szklanka mleka
    0,5 szklanki śmietanki 18 %
    50 gram białej czekolady
    bita śmietana
    cukrowe ozdoby do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje

Biała czekolada do picia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko i śmietankę przelać do garnka i na wolnym ogniu doprowadzić do wrzenia. Wyłączyć gaz. Czekoladę połamać na małe kawałki i wrzucić do mleka. Odstawić na 5 minut. Po tym czasie dokładnie wymieszać. Jeżeli czekolada się nie rozpuści można włączyć gaz. Cały czas mieszać, żeby kawałki czekolady się rozpuściły. Czekoladę przelać do kubka. Udekorować bitą śmietaną i ewentualnie cukrowymi ozdobami. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować