BEZY Z MUSEM Z RABARBARU

  • wyświetlono: 66 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Krucha i słodka beza przykryta kwaśnym musem z rabarbaru.

_DSC0089
  • 5 porcje
  • 100min

Składniki

BEZA
- 3 białka
- 120g cukru pudru

MUS Z RABARBARU
- 6-7 lasek rabarbaru
- 1 łyżka cukru
- plasterek imbiru
- 2 łyżki soku z cytryny

DO OZDOBY
- jagoda kamczacka
- mięta

Sposób przygotowania przepisu:

BEZY Z MUSEM Z RABARBARU

  • 1. BEZA
    Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier i ubijać aż się rozpuści. Workiem cukierniczym wyciskać bezy o średnicy 6cm. Piekarnik nagrzać do 140 stopni i włożyć bezy na 90 minut.

    MUS Z RABARBARU
    Rabarbar pokroić w kostkę. Przełożyć do rondliczka, dodać pozostałe składniki i gotować na małym ogniu aż całkowicie zmięknie. Całość zblendować.

    Na ostudzone bezy wykładać po 2 łyżki musu i ozdobić jagodami i miętą.
    Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

miętabezaRabarbarmus

Komentarze

Podobne przepisy

Bezowiec z rabarbarem

Dodane przez: joanna30

Bezowiec z rabarbarem

Ciasto kruche z rabarbarem pamiętam...

Na jagody

Dodane przez: weronka6

Ciasto z musem jagodowym

To ciasto jest sezonowe, ma intensywny...

Rabarberkaka

Dodane przez: dagita

Rabarberkaka - ciasto z rabarbarem

To bardzo proste w przygotowaniu...

Keks Z Rabarbarem

Dodane przez: gotowanietoproste

Keks Z Rabarbarem

Wilgotny keks z dodatkiem orzeźwiającego...

Ucierane ciasto z rabarbarem

Dodane przez: dorota w

Ucierane ciasto z rabarbarem

Ucierane ciasto z rabarbarem i...

Placek z rabarbarem

Dodane przez: Marta – redaktor

Placek z rabarbarem

Rabarbar otwiera sezon na wiosenne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE