BEZY Z MUSEM Z RABARBARU

  • wyświetlono: 93 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Krucha i słodka beza przykryta kwaśnym musem z rabarbaru.

_DSC0089
  • 5 porcje
  • 100min

Składniki

BEZA
- 3 białka
- 120g cukru pudru

MUS Z RABARBARU
- 6-7 lasek rabarbaru
- 1 łyżka cukru
- plasterek imbiru
- 2 łyżki soku z cytryny

DO OZDOBY
- jagoda kamczacka
- mięta

Sposób przygotowania przepisu:

BEZY Z MUSEM Z RABARBARU

  • 1. BEZA
    Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier i ubijać aż się rozpuści. Workiem cukierniczym wyciskać bezy o średnicy 6cm. Piekarnik nagrzać do 140 stopni i włożyć bezy na 90 minut.

    MUS Z RABARBARU
    Rabarbar pokroić w kostkę. Przełożyć do rondliczka, dodać pozostałe składniki i gotować na małym ogniu aż całkowicie zmięknie. Całość zblendować.

    Na ostudzone bezy wykładać po 2 łyżki musu i ozdobić jagodami i miętą.
    Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

miętabezaRabarbarmus

Komentarze

Podobne przepisy

ciasto z rabarbarem

Dodane przez: mariosylwia

Ciasto z rabarbarem

Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem...

Kruche ciasto z rabarbarem

Dodane przez: Aneta_77

Kruche ciasto z rabarbarem

To uniwersalny przepis,robimy z...

LENIWIEC z rabarbarem

Dodane przez: Magda_Z

Ciasto leniwiec z rabarbarem

Błyskawiczny w wykonaniu i banalnie...

Sernik

Dodane przez: joanna1974

Sernik z pieczonym rabarbarem

Pieczony sernik na cieście kruchym...

Bezowiec z rabarbarem

Dodane przez: joanna30

Bezowiec z rabarbarem

Ciasto kruche z rabarbarem pamiętam...

Maślane ciasto z rabarbarem

Dodane przez: _rybka20_

Maślane ciasto z rabarbarem

Rozpływające się w ustach, pyszne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE