Bezy nadziewane nutellą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Niezwykłe bezy bo nadziewane do pieczenia kremem nutella. Bardzo smaczne, kruche z zewnątrz, miękkie w środku.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • porcja na ok. 22-23 sztuki:
    3 białka
    3/4 szklani cukru
    ok. 50 ml kremu czekoladowego typu nutella

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Beza Krem Krem czekoladowy

Bezy nadziewane nutellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem na bardzo sztywną pianę. Wyłożyć na papier do pieczenia po ok. 1/2 łyżki, tworząc koła o ok. 6 cm średnicy. Na środek wyłożyć po ok. 1/2 łyżeczki kremu czekoladowego, przykryć ok. 1/2 łyżki białek, wyrównać.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C i zaraz przykręcić do 110C. Piec ok. 1 godziny. Ostudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nutella Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować