Bezy które zawsze wychodzą

4.45 (177 ocen)

  • 60 min

Wiele razy czytałam że Bezy są trudne w wykonaniu. Te wyjadą CI zawsze. Z zewnątrz są chrupkie a w środku delikatne. A przepis na nie jest baaardzo prosty ;-)

  • 60 min

Składniki:

  • 3 białka
    6 dużych łyżek cukru pudru(ważne żeby był to cukier puder)
    szczypta soli
    pergamin
Wystaw ocenę:

4.45 (177 ocen)

Zobacz również:

Desery Bezy Beza

Bezy które zawsze wychodzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy wraz z solą na sztywną pianę.
    Potem dodajemy po jednej łyżce cukru pudru ciągle ubijając(mikserem).
    Gdy dodamy już cały cukier, zaczynamy formować łyżką lub szprycą bezy na blasze na której kładziemy pergamin.
    Gdy uporamy się z tą pracą wkładamy je do nagrzanego piekarnika do 100-120 stopni na 50 minut.

Porady

Zauważyłam, że bezy wychodzą bardziej twarde gdy białka stoją w lodówce dzień

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować