Uwielbiam bezy, zawsze musiałam je kupować, ostatnio jednak nauczyłam się je robić sama. Są rewelacyjne!

Składniki:

  • 8 białek,
    2 szkl. cukru,
    szczypta soli,
    3 łyżeczki mąki ziemniaczanej.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bezy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka wymieszać ze szczyptą soli. Ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać mąkę i bardzo delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do papierowej torebki, ściąć różek i wyciskać bezy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Można także wyciskać bezy ze szprycy. Piec ok. 20 min w temp. 150st, następnie pozostawić je w wyłączonym piecyku, aż się całkowicie "wysuszą". Z porcji wychodzi ok. 45 bez.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować