Bezy

  • wyświetlono: 1238 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

to najlepsze bezy, jakie do tej pory jadłam, chrupiące i jednocześnie z lekko gumowym środkiem- pycha!

Tapas de Colores
  • 120min

Składniki

białka - 7 ( tyle ich miałam)
cukier puder - 300 gram
esencja waniliowa - 2 łyżeczki dla smaku
szczypta soli – nie dałyśmy, ale pomaga przy ubijaniu białek, które nie chcą dobrze ubić się
1,5 łyżki płaskiej mąki ziemniaczanej
pergamin

Sposób przygotowania przepisu:

Bezy

  • 1. białka ubijamy, dodając stopniowo cukier puder do uzyskania bardzo gęstej piany (test dla dobrze ubitego białka - odwrócić do góry nogami naczynie z ubitymi białkami, które nie powinny spaść :) )
    dodajemy esencję i chwilę ubijamy
    ja zawsze sprawdzam smak słodkości, jeśli lubimy bardziej słodkie bezy, to możemy trochę dosłodzić
  • 2. za pomocą rękawa cukierniczego lub za pomocą zwykłej łyżki formujemy na pergaminie beziki
    pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 110-115 stopni przez ok. 70 minut (na termoobiegu), jeśli mamy większe bezy, to można piec je 10-15 minut dłużej.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zyciemoj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiatapavlovabezybeziki

Komentarze

Podobne przepisy

Bezy

Dodane przez: aga3103

Bezy

Czasem, gdy przepis wymagał tylko...

Bezy

Dodane przez: czekoladka

Bezy

Uwielbiam bezy, zawsze musiałam...

Niezastąpione bezy

Dodane przez: magdaa4353

Bezy

Bezy Magdy

bezy

Dodane przez: majka190382

BEZY

Jak zostanie nam białe z innych...

image-1dvsh8l

Dodane przez: Kasia_S

Bezy

dziecinnie proste w przygotowaniu...

Bezy

Dodane przez: kuchenny świat

Bezy

Bezy są delikatne jak chmurka i...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE