Bezy

0 (0 ocen)

  • 50 min

niezawodny sposób na bezy, przechowywane w szczelnym pojemniku pozostaną długo świeże,

  • 50 min

Składniki:

  • białka jajek 2 sztuki
    cukier drobny 125 gram
    sok z cytryny 1/2 łyżeczki
    sól 1 szczypta

Bezy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Białka przelać do miski robota dodać szczyptę soli i ubijać na średnich obrotach, po 5 minutach dosypywać stopniowo cukier, dodać sok z cytryny i ubijać do czasu, aż piana będzie szklista i gęsta, blachę wyłożyć papierem do pieczenia, masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać małe beziki.
    Suszyć około 40 minut w 130 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy