1.Ciasto:
Do miski wbij białka, dodaj cukier waniliowy i część zwykłego cukru. Ubijaj na sztywną pianę, w trakcie ubijania dodawaj stopniowo resztę cukru.
Do ubitej piany dodaj żółtka, mąkę ziemniaczaną lub kukurydzianą, mąkę pszenną, mieszaj wszystko na najmniejszych obrotach ! Gotowe ciasto wlej do tortownicy (średnica 23 cm ) wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 35 - 40 min
2.Masa:
Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem waniliowym, pod koniec ubijania dodaj cukier puder i serek.Całość delikatnie utrzyj. Biszkopt przekrój na dwie części, posmaruj dżemem lub nutellą.Na posmarowanym biszkopcie ułóż bezy (całe lub skruszone), na nie nałóż część masy serowej i przykryj drugą częścią biszkoptu. Zrób to samo co z pierwszym biszkoptem. Na wierzchu ułóż małe beziki i polej je zmiksowanym dżemem lub roztopiona gorzką czekoladą.
Komentarze