Bezowe serce z kremem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli. Mąkę kukurydzianą mieszamy z cukrem pudrem. Stopniowo dodajemy do piany. Na koniec delikatnie łączymy z octem i barwnikiem.
2.Różową pianę przekładamy do rękawa cukierniczego i na papierze "rysujemy" serce. Wypełniamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i pieczemy 30 minut. Potem zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i pieczemy do wysuszenia. Zostawiamy do wystudzenia.
3.Do śmietanki dodajemy lody w proszku i ubijamy na sztywno. Krem przekładamy do rękawa i wybraną końcówką robimy wzorki. wstawiamy na trochę do lodówki.
4.W czasie chłodzenia kroimy truskawki i pomarańcze. Dekorujemy według własnego upodobania.
Komentarze