Bezowe serce z kremem i owocami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Beza w kształcie serca może być słodkim prezentem dla bliskiej osoby. Dodatek owoców delikatnie przełamuje słodki smak.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Beza:
    3 białka
    3/4 szkl cukru pudru
    1 łyżka mąki kukurydzianej
    1 łyżeczka octu
    szczypta soli
    czerwony barwnik

    Krem:
    300 ml śmietanki 30%
    1 opakowania lodów waniliowych w proszku

    Dekoracja:
    kilka truskawek
    kawałek pomarańczy
    czekoladowe ziarenka kawy
    posypka cukrowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Beza Krem

Bezowe serce z kremem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli. Mąkę kukurydzianą mieszamy z cukrem pudrem. Stopniowo dodajemy do piany. Na koniec delikatnie łączymy z octem i barwnikiem.
  • 2. Różową pianę przekładamy do rękawa cukierniczego i na papierze "rysujemy" serce. Wypełniamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i pieczemy 30 minut. Potem zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i pieczemy do wysuszenia. Zostawiamy do wystudzenia.
  • 3. Do śmietanki dodajemy lody w proszku i ubijamy na sztywno. Krem przekładamy do rękawa i wybraną końcówką robimy wzorki. wstawiamy na trochę do lodówki.
  • 4. W czasie chłodzenia kroimy truskawki i pomarańcze. Dekorujemy według własnego upodobania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomarańcze Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Bezowe serce.

To może cię zainteresować