Bezowe placuszki

3 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nie boję się kulinarnych wyzwań, bo jestem ciekawa nowych smaków.

Składniki:

  • ● 3/4 szkl. białek
    ● 3 łyżki cukru
    ● 4 łyżki mąki
    ● olej
    ● płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    ● dżem truskawkowy

Bezowe placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • bezowe placuszki 1. Białka ubijamy na sztywno.
    Dodajemy cukier i jeszcze chwilę ubijamy. Wsypujemy
    proszek i mąkę, mieszamy.
  • 2. Smażymy na rozgrzanym
    oleju na małym ogniu. Podajemy
    z dżemem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2011

Komentarze

Podobne przepisy