BEZOWE MUSLI

5 (196 ocen)

Bardzo smaczne,zdrowe ciasteczka do pochrupania.Jest to dobry sposób na wykorzystanie białek.Polecam.

Składniki:


  • 7 białek
    2 łyżki kartoflanki
    11/2 szk.cukru
    3 łyżki wiórek kokosowych
    350 g.musli Crunchy Egzotyczne z płatkami zbożowymi,rodzynkami i suszonymi owocami
    2 łyżki soku z cytryny
    - szczypta soli
    - andruty do wyłożenia blaszki
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bezowe musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.


    Białka ubić na sztywną pianę z szczyptą soli.Ciągle ubijając dodać cukier i ubijać mikserem około 10 min.










  • bezowe musli 2. Zmniejszyć obroty do minimum,wsypać kartoflankę,wiórki kokosowe,wlać sok z cytryny i chwilę miksować.Na koniec dodać musli .
  • bezowe musli 3. Delikatnie wymieszać łopatką.
  • bezowe musli 4. Blaszkę do pieczenia 28na 36 cm.wyłożyć papierem,przykryć połamanymi andrutami.
  • bezowe musli 5. Na tak przygotowaną blaszkę wylać masę,wyrównać łopatką.
  • bezowe musli 6. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C i piec 40 min.Piekarnik wyłączyć,uchylić drzwiczki i pozostawić do przestudzenia.
  • bezowe musli 7. Przestudzone ciasto pokroić w kawałki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować