Bezowe mini torciki z truskawkami

4.5 (180 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Proste, pyszne i do tego jeszcze ładnie wyglądają :)

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na bezy:

    3 białka
    120 g drobnego cukru
    szczypta soli
    pół łyżeczki soku z cytryny

    Krem:

    250 g serka mascarpone
    100 g białej czekolady
    50 ml śmietanki 30 %
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Torty Ciastka Bezy Beza

Bezowe mini torciki z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schłodzone białka ubić z dodatkiem soli. Stopniowo dodawać cukier. Ubić na sztywną, błyszczącą pianę. Pod koniec ubijania dodać sok z cytryny. Przełożyć do rękawa cukierniczego.
    Za jego pomocą tworzyć na papierze do pieczenia nieduże okręgi. Piec około 40 min w temp.
    140 st. C. z uchylonym piekarnikiem.

    Roztopić białą czekoladę w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Ostudzić. Następnie zmiksować z zimnym serkiem mascarpone i śmietanką.

    Przełożyć blaty bezowe kremem i ułożyć truskawki wedle uznania. Ja używałam metalowych okrągłych foremek do uzyskania ładnego kształtu.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone Truskawki Śmietanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować