Bezowe gniazdka z kremem orzechowym

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 10 min

Rozkoszne kolorowe gniazdka bezowe z kremem orzechowym i małymi jajeczkami. Pięknie się prezentują na stole, a jeszcze lepiej smakują.

  • 3 godz. 10 min

Składniki:

  • Składniki:
    (12 gniazdek)

    6 białek
    300g cukru pudru
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 łyżka octu
    barwniki spożywcze

    Krem

    100g masła
    100g cukru pudru
    200g masy orzechowej z puszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Bezy Beza Dodatki Krem

Bezowe gniazdka z kremem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy partiami cukier, miksujemy po każdym dodaniu. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną, miksujemy do połączenia, dodajemy ocet i miksujemy 2-3 minuty.
  • 2. Masę bezową rozkładamy do miseczek, mieszamy z barwnikami, wkładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy gniazdka na blaszce wyłożonej papierem.
  • 3. Gniazdka wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 100*C, pieczemy przez 180 minut. Wyciągamy z piekarnika i zostawiamy do wystudzenia.
  • 4. Masło z cukrem ubijamy na biały puch, pod koniec dodajemy masę orzechową i miksujemy do połączenia składników. Napełniamy rękaw cukierniczy kremem orzechowym, wyciskamy porcję kremu do gniazdek. Dekorujemy czekoladowymi jajeczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować