Bezowe duszki na Halloween

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Dobra zabawa w kuchni gwarantowana :)

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 3 białka jajek
    190 gramów cukru
    1 kopiasta łyżeczka mąki ziemniaczanej
    2 łyżeczki soku z cytryny
    szczypta soli
    kilka kostek czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Bezy Beza

Bezowe duszki na halloween - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę następnie wsypujemy cukier łyżka po łyżce, cały czas miksując.
    Piana powinna być gęsta i lśniąca.
    Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny, całość miksujemy do połączenia składników.
  • 2. Pianę z białek przekładamy do rękawa cukierniczego bez tylki .
    Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.
    Formujemy zgrabne duszki wyciskając masę bezową zaczynając od małego kółka następnie unosząc rękaw z masą bezową ku górze kończąc ostrym ruchem aby powstał stożek.
  • 3. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
    Włożyć przygotowane bezy, zmniejszyć temperaturę do 100 stopni i suszymy bezę ok 50-60 minut.
    Po tym czasie uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić bezy do całkowitego wystudzenia.
  • 4. Czekoladę rozpuszczamy w mikrofalówce lub w rondelku z odrobiną mleka.
    Za pomocą pędzelka malujemy oczka i buzię.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Halloween

Podobne przepisy

To może cię zainteresować