Bezowe brownie

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Średni

Niebanalne połączenie, które zrobiło furorę wśród niedzielnych gości :)

  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Masło
    Czekolada
    Sól
    Jajka
    Cukier
    Mąka migdałowa
    Owoce (maliny lub truskawki)
    Mąka ziemniaczana
    Sok z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Bezowe brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bezowe Brownie 1. Na małym ogniu roztapiamy masło (180g), czekoladę gorzką ( 1 tabliczkę) i szczyptę soli. Studzimy
  • 2. Ubijamy 4 jajka ze szklanką cukru. Stopniowo dodajemy mąkę migdałów ą (100g)
  • 3. Łączymy dotychczas przygotowane składniki. Przelwamy do formy. Dodajemy owoce i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w temp. 180 stopni przez około 10-15 minut. Ciasto będzie surowe, ale z wierzchu powinna być już twarda skórka.
  • 4. Ubijamy białka z dwóch jajek na sztywno. Dodajemy łyżkę kopiastą mąki ziemniaczanej oraz łyżkę soku z cytryny.
    Miksujemy ok. 5 minut.
    Przekładamy na ciepłe brownie i pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 30 min. Sprawdzamy suchym patyczkiem. Brownie będzie mokre, ale nie lejące, a beza chrupka i lekko spękana.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Maliny Owoce Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować