Bezkapuściany bigos

0 (0 ocen)

Bigos nie musi być z kapusty? Nie wierzysz? Sprawdź ! Pyszny i aromatyczny bigos pieczarkowo-cebulowy zachwyci każdego swym wyjątkowym smakiem

Składniki:

  • 1200g pieczarek
    800 g cebuli
    300 g ogórków kiszonych
    650 g łopatki wieprzowej
    2 liście laurowe
    5 ziaren ziela angielskiego
    1 płaska łyżeczka slodkiej papryki mielonej
    1/2 łyżeczki przyprawy do bigosu
    sól pierz
    olej do smażenia
    2 czubate łyżki mąki
    2/3 słoiczka koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bezkapuściany bigos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obierz i wraz z pieczarkami pokrój w pół plasterki.
    W dużym garnku rozgrzej olej i wrzuć warzywa. Posól. Smaż od czasu do czasu mieszając
  • 2. Po 15 min dodaj do warzyw ziele i liście oraz ogórki pokrojone w kostkę . Wymieszaj dalej przesmażaj
  • 3. Mięso pokroj w dowolnej wielkości kostkę. Obtocz porządnie w mące. Przesmaż na osobnej patelni.
  • 4. Przesmażone mięso wraz z przyprawami dodaj do warzyw i wymieszaj. ewentualnie podlej odrobiną wody. Duś do miękkości warzyw i mięsa.
    Pod koniec dodaj koncentrat i dobrze wymieszaj
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować