Beziki z truskawkami i czekoladą

0 (0 ocen)

Słodki deser który zajmuję parę chwil nie licząc czasu pieczenia. Skusi się na niego nie jeden łasuch :)

Składniki:

  • Na ok.15 bezików:
    3 białka w temp. pokojowej
    200g.cukru pudru
    szczypta soli
    truskawki średniej wielkości-1 truskawka do jednej bezy
    1/2 tabliczki mlecznej czekolady
    Dodatkowo : papier do pieczenia ,olej lub masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Bezy Beza

Beziki z truskawkami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przed pieczeniem 1. Białka z solą ubić na sztywną pianę , pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier puder cały czas miksując.
    Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia oraz posmarować cienką warstwą oleju lub masła.
    Na blaszce układać truskawki w dość sporym odstępie.
    Masę z białek nakładać do szprycy/rękawa cukierniczego robić w koło truskawek okręgi ( 2 okręgi w koło jednej truskawki).
  • po upieczeniu 2. Piekarnik nagrać do 100st. Piec beziki ok 60 min. ( sprawdzając patyczkiem czy nie są już surowe)
    Beziki wyjąć z piekarnika do ostudzenia.
    W tym czasie czekoladę rozpuścić nad kąpielą wodną , polewać po wierzchu każdą bezę , wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia polewy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować