Bezik z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Jaja ubić z cukrem. Wsypać mąkę i proszek, wymieszać. Ciasto przelać do natłuszczonej blaszki o wymiarach 25 x 30 cm. Piec ok 35 min. Po upieczeniu i wystudzeniu przekrawamy wzdłuż.
2.Krem:
Wlewamy mleko go garnka wsypujemy mąki cukier cały czas mieszamy aż zacznie się gotować, odstawiamy. Po wystudzeniu masy budyniowej ucieramy ją maragaryną.
3.Masa jabłkowa:
Galaretkę rozpuszamy w 1/2 szkl. wody studzimy, Tężęjącą galaretkę wlewamy do musu jabłkowego mieszamy.
4.Pierwszy płat biszkpotu wkładamy do blaszki wlewamy na niego mus jabłkowy przykrywamy drugim biszkoptem smarujemy przygotowanym kremem budyniowym układamy beziki i polewamy rozpuszczonymi krówkami z margaryną i wodą. Wkładamy do lodówki
Komentarze