Bezglutenowy krem z cukinii z kluseczkami dla niemowląt

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zdrowa zupa dla dzieci, bezglutenowa i bardzo smaczna. Kluseczki są przepyszne a do tego treściwe.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • zupa krem:

    1 ziemniak
    1 marchewka
    1 cukinia żółta
    1 kawałek selera
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka mąka ryżowa
    natka pietruszki

    kluski:
    2 łyżki mąka ryżowa
    2 łyżki mąki kukurydzianej
    1 jajko
    woda kilka łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Bezglutenowy krem z cukinii z kluseczkami dla niemowląt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zupa:

    Ziemniak, marchewkę, seler obieram i kroję na kawałki. Przekładam do garnka, wlewam 500 ml wody i gotuję na wolnym ogniu aż zmiękną. Pod koniec dodaję pokrojoną w plastry cukinię i gotuje jeszcze pięć minut, dodaję oliwę z oliwek, mąkę ryżową i miksuję całość blenderem.

    Kluseczki:

    Do miski przekładam mąki, dodaję jajko i mieszam. Na końcu dodaję wody odrobinę żeby ciasto było lekko lejące. W garnku zagotowuje litr wody. Na specjalna praskę wylewam ciasto i wyciskam kluski. Gotuję na wolnym ogniu około trzy minuty. Zupę podaję z kluskami i natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Marchewka Seler

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować