Bezglutenowe spaghetti z pieczarkami i szpinakiem w sosie serowo-śmietanowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Kuchnia bezglutenowa nie musi być nudna!To danie jest dla każdego! Dla tych co omijają gluten i nie, oraz dla tych co omijają laktozę lub nie

  • 60 min

Składniki:

  • olej kokosowy (rzepakowy),

    1 cebula,

    pieczarki,

    szpinak,

    ser kozi (może być dowolny ser twardy),

    śmietana (u mnie bez laktozy),

    makaron spaghetti (u mnie bezglutenowy),

    sól, pieprz.

Bezglutenowe spaghetti z pieczarkami i szpinakiem w sosie serowo-śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy cebulę pokrojoną w piórka.

    Po chwili dodajemy pieczarki pokrojone w plastry. Lekko solimy.

    W między czasie nastawiamy wodę i gotujemy makaron.

    Gdy pieczarki zaczną się rumienić, dodajemy szpinak.

    Po dosłownie kilku minutach zalewamy śmietaną i dodajemy ser.

    Doprawiamy solą i pieprzem.

    Sos mieszamy z makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy